Quantcast
Channel: עיצוב
Viewing all articles
Browse latest Browse all 98

כך תיצרו גרפיקות מקצועיות בלי לדעת פוטושופ

$
0
0
עיצוב: גיקטיים
מקור: Canva

מקור: Canva

מעבר לעובדה שתוכנות עיצוב גרפי מקצועיות הן יקרות לרוב, הן גם לא הכי ידידותיות, לפחות בעיניי חלק מהאנשים. למזלנו בימינו כמעט כל אחד עם שליטה בסיסית במחשב ולא מעט סבלנות, יכול להיות מעצב גרפי לכל דבר, גם אם לא למטרות מקצועיות.

אם אתם רוצים לעצב כרטיס ברכה לחבר או הזמנה למסיבת יום הולדת 30 שאתם מארגנים, אתם יכולים לעשות זאת בקלות, בחינם ובלי ולהוריד אף תוכנה למחשב. נשמע טוב, נכון? כדי שתוכלו להתרשם ולו במעט מהיכולות של התוכנות שבחרנו לנסות, הקצנו לכל תוכנה 10 דקות כדי לבדוק את יכולותיה, ולעצב באנר לכבוד השנה החדשה.

Canva – מבחר עשיר וממשק פשוט

Canva היא תוכנת עיצוב אונליין חצי חינמית המבוססת על פשטות וממשק אינטואיטיבי של Drag & Drop. כדי לחסוך לכם את ההסתבכות והחיפוש אחר הגדלים האידיאליים לקאבר לפייסבוק או המימדים של תמונת אינסטגרם טיפוסית, התוכנה מציעה תבניות ייעודיות לכל פלטפורמה.

כמו כל כלי חינמי, גם Canva מוגבלת בחלקים מסוימים בה, אם כי יחסית לתוכנות המבוססות על מודל פרימיום, יש לא מעט חומר חינמי עימו ניתן לשחק. עבור אלמנטים מסוימים כגון תמונות או רקעים תתבקשו להיפרד מדולר בודד עבור כל יחידה, או לרכוש מנוי חודשי בעלות של 13 דולר בחודש (51 ש״ח) או 155 דולר (585 ש״ח) עבור מנוי שנתי ללא הגבלה.

ברכת שנה טובה שיצרנו בעזרת Canva.

ברכת שנה טובה שיצרנו בעזרת Canva.

אהבנו:

מבחר אילוסטרציות ואלמנטים רחב במיוחד.

המון טמפלטים מובנים שניתן לשחק איתם (למי שלא רוצה להתחיל מאפס).

ניתן לשלוט ולשנות את הצבעים המרכיבים כל אוביקט.

ממשק מאוד אינטואיטיבי וכייפי לשימוש, כולל קיצורי מקלדת נפוצים (ובראשם – Ctrl+z).

פחות אהבנו:

אופצית החיפוש לא מאוד רלוונטית, אין אפשרות לחפש בקטגוריה ספציפית של אובייקטים (נגיד חיפוש אחר X באילוסטרציות בלבד).

Befunky – בינוני פלוס

הכלי של Befunky, ה-Designer מציע מבחר יחסית רחב של תבניות חינמיות לעבודות גרפיות הכוללות הזמנה לחתונה, כרטיסי ביקור, כרטיסי ברכה. לעומת Canva למשל, כמות הטמפלטים המוצעים בחינם היא הרבה יותר מוגבלת, ואלמנטים המוגדרים כפרימיום מסומנים בעזרת אייקון של כתר, בצורה די ברורה ולא מבלבלת.

באפשרותכם לרכוש מנוי חודשי בעלות של 4.95 דולר (19 ש״ח) או מנוי שנתי ב-24.95 דולר (97 ש״ח), מחיר נמוך הרבה יותר מהתוכנה הקודמת, אבל דעו כי התמורה למחיר היא בהתאם.

הממשק של Befunky. מקור: צילום מסך

הממשק של Befunky. מקור: צילום מסך

אהבנו:

יש היסטוריה של הפעולות כמו בפוטושופ או תוכנות עריכה מקצועיות. יחד עם זאת, אי אפשר להזיז את החלון, מה שקצת מעצבן כי הוא מסתיר את ׳עמדת׳ העבודה והאופציה היחידה היא פשוט לסגור אותו לחלוטין.

מגוון פונטים מעניינים.

אפשר ליצור ולשמור את העיצובים גם בלי להירשם לפלטפורמה.

פחות אהבנו:

אין כמעט מבחר של אלמנטים שניתן להוסיף (הרוב בתשלום)

אין רקעים מובנים (חוץ מצבעים)

befunky

הברכה שיצרנו בעזרת Befunky.

Picmonkey – התוצאה מקדשת את האמצעים

Picmonkey מציעה גם היא ממשק מקוון לעיצוב ויצירת עבודות גרפיות, הכולל פיצ׳רים לריטוש ועיבוד תמונה ׳פוטושופ סטייל׳, לצד רקעים, צורות, מסגרות וטקסטים שאפשר להוסיף כדי ליצור באנרים למיניהם.

התוכנה בסדר בסה״כ, ניתן להבין את דרכי הפעולה שלה די מהר והתוצאות לא רעות בכלל. מבחינת עלויות, ניתן להשתמש די בקלות בגרסה החינמית והבסיסית של התוכנה, אך תמורת 5 דולר (19.5 ש״ח) בחודש תוכלו ליהנות ממנוי חודשי או מנוי שנתי בתעריף חודשי מוזל של 2.75 דולר שהם כ-33 דולר בשנה (129 ש״ח).

מקור: צילום מסך, Picmonkey

מקור: צילום מסך, Picmonkey

אהבנו:

אפשר ליצור עיצובים גם בלי להירשם לפלטפורמה.

מגוון פונטים רחב.

מבחר האלמנטים שניתן להוסיף לעבודות הוא לא אינסופי, אבל בהחלט מספק.

ניתן לשלוט במימדיה המדויקים של הקובץ הסופי ולבחור באיזה איכות לשמור אותו.

פחות אהבנו:

גודל ׳עמדת העבודה׳ אחיד, לא ניתן לשנות אותו.

אין תבניות מעוצבות מראש, צריך להתחיל מאפס.

ממשק איטי, נתקע לא מעט.

ההפרדה בין אלמנטים חינמיים לכאלו בתשלום באה לידי ביטוי באייקון של כתר, לא מאוד בולט בכל המקרים.

חסרה לנו האופציה לבטל לחלוטין אפקט מסוים. הדרך היחידה לעשות זאת היא או להתחיל מחדש, או ללחוץ על כפתור ביטול הפעולה האחרונה אין ספור פעמים (ctrl+z).

picmonkey

הברכה שיצרנו בעזרת Picmonkey, מינימליסטית אך בהחלט חמודה.

כפי שציינו בתחילת הפוסט, שלוש התוכנות הללו הן דומות אך שונות, וכל אחת מהן מתאימה למשתמשים אחרים. כמובן שיש להוסיף למשוואה גם את מחיר התוכנות השונות, כאשר Canva, שבעיינינו היא גם המוצלחת ביותר תעלה לכם קרוב ל-600 שקלים בשנה, בעוד ש-Befunky ו-Picmonkey הצנועות יותר עולות 97 שקלים או 129 ש״ח, אך גם התמורה היא בהתאם.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 98